Dacă ești în căutarea unei rețete de gustare delicioasă, trece pe listă și rețeta de budincă din multe legume cu șuncă și ciuperci. Rețeta este ușor de preparat și se poate adapta după gustul fiecăruia, adăugând ingredientele preferate.
Budincă cu șuncă și legume. Rețeta simplă și rapidăDacă te numeri printre iubitorii deserturilor sub formă de eclere, choux sau profiterol, încearcă și rețeta de churros cu sos de ciocolată.
Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spanioleEști în căutarea unei rețete de prăjitură delicioasă, dar mai interesantă decât o prăjitură clasică? Îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu ananas și pudră Matcha. Gustul absolut delicios al prăjiturii este completat armonios de aspectul ei spectaculos.
Prăjitură cu ananas și pudră Matcha, delicioasă și spectaculoasăDacă adori orezul cu lapte, dar vrei să aduci îmbunătățiri rețetei din copilărie, îl poți prepara sub formă de budincă de orez cu mere caramelizate. Te va cuceri textura cremoasă a orezului, dar și combinația delicioasă cu mere.
Budincă de orez cu mere caramelizate. Desert cu gust de copilăriePentru porția de desert cu care dorești să-i răsfeți pe cei dragi, îți recomandăm să încerci o rețetă de prăjitură simplă cu rubarbă. Este simplă și din punct de vedere al listei de ingrediente, dar și al modului de preparare.
Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și coloratDacă vrei să-ți cucerești invitații și familia cu un tort delicios și spectaculos, preparat cu diferite ocazii speciale, încearcă rețeta de tort Mozaic sau tort tablă de șah.
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și deliciosTarta Tatin este un desert franţuzesc cu fructe, de obicei mere, care sunt caramelizate cu unt şi zahăr, apoi acoperite cu un aluat de patiserie şi coapte. După ce tarta s-a copt, se răstoarnă tava pentru a se servi. Crema Chantilly este o frișcă îndulcită cu zahăr pudră și aromă de vanilie. În episodul 6 al emisiunii BeautiFood | Sezonul 3, Chef Sorin Gonţea a preparat acest desert delicios şi uşor de pregătit.
Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasicăPrintre rețetele de prăjituri vechi, de cofetărie, adorate de toți se numără și rețeta de indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Sunt mici prăjiturele preparate din foi subțiri și rotunde, de pandișpan, umplute cu cremă și glazurate cu ciocolată.
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetăriePrăjitura Albinița este una dintre prăjiturile care ne-au îndulcit gustul copilăriei. Este o prăjitură delicioasă, care conține foi cu miere, coapte pe dosul tăvii și a cărei rețetă ți-o oferim mai jos.
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miereDacă adori deserturile cu fructe și gust dulce-acrișor, poți încerca și rețeta de prăjitură cu rubarbă și bezea. Te va cuceri combinația ingredientelor, dar și aspectul spectaculos al prăjiturii.
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișorJamie Oliver este unul dintre cei mai cunoscuți și influenți bucătari din lume, recunoscut pentru abordarea sa accesibilă și pasionată în bucătărie. El a reușit să transforme gătitul într-o activitate plină de bucurie și creativitate pentru milioane de oameni din întreaga lume. Îți propunem o rețetă de pui cu cartofi și năut creată de Jamie Oliver.
Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie OliverAtunci când fierbi ouă partea cea mai delicată este curățarea cojii. Vrei să fie un proces rapid, care să nu afecteze aspectul oului. Pentru ca acest lucru să se întâmple trebuie să respecți câteva reguli. Descoperă și tu cele 5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul.
5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușulBrânza este unul dintre cele mai consumate alimente. Consumată cu moderație, poate fi chiar benefică pentru sănătate. Totuși, trebuie să fii atentă ce sortiment alegi pentru că unele au un conținut de sare și de grăsimi destul de mare și pot să aibă efecte nefericite asupra organismului. Iată care este cea mai sănătoasă brânză, potrivit nutriționiștilor.
Cea mai sănătoasă brânză. Nu are multe grăsimi și nici sare în cantitate mareDacă vrei să dai un alt aspect drobului pentru masa de Paște, îți recomandăm și încerci rețeta de drob în aluat fraged sub formă de coroniță.
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de PașteOrice meniu trebuie să conțină și salate. Fie că sunt servite ca aperitiv sau drept garnitură, sunt preparate delicioase, cu amestecuri de arome și texturi care completează bine orice masă. Iată câteva idei de salate pentru masa de Paște.
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoarePrintre gustările cu care îți poți răsfăța familia atunci când se adună la povești, poți trece pe lista de preparat și rețeta de pastă de ouă fierte. Este o rețetă rapidă, gustoasă și consistentă.
Pastă de ouă fierte. Rețetă de aperitiv rapid și gustosRețeta de pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză este perfectă pentru masa de Paște. Cu o consistență cremoasă, aromată și potrivit de dulce, este desertul care completează într-un mod savuros masa de sărbătoare.
Pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză. Oricine poate să o prepare în doar 10 minuteDacă obișnuiești să consumi carne de iepure și ești în căutare de rețete savuroase, poți încerca și rețeta de pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale. Este ideală pentru gustări delicioase, dar și pentru platoul cu aperitive de sărbători. Preparat în acest mod, pateul va avea o combinație de gusturi și texturi deosebite.
Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocaleCozonacul și pasca sunt deserturile tradiționale pentru masa de Paște. Dacă vrei să își delectezi oaspeții și cu alte preparate dulci, fără să stai prea mult în bucătărie, poți să încerci aceste deserturi rapide de Paște.
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoareDacă vrei ca pe masa de Paște să ai și alte deserturi în afară de cozonac și pască poți încerca să pregătești câteva dulciuri mai interesante. Poți să te inspiri din cele 4 idei de bomboane pentru masa de Paște pe care le-am pregătit pentru tine.
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
Carnea de miel provine de la oi mai tinere de 12 luni și este fragedă, cu o aromă subtilă. Are opt aminoacizi esențiali în proporții adecvate, proteine de înaltă calitate și este bogată în vitamine B, zinc și fier. Ai toate motivele să mănânci mai des carne de miel. Descoperă și tu 5 garnituri perfecte pentru carnea de miel. Acestea vor completa orice masă.
Pentru că ouăle umplute nu lipsesc din alimentație, îți recomandăm să încerci și rețeta de ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic. Combinația de ingrediente este și gustoasă, dar și spectaculoasă.
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic